Asiakaskohtaamistaidot ja hygienia tatuointityössä -seminaari Tampereella 22.4.2023

Lauantaina 22.4.2023 järjestimme seminaarin, jossa käsiteltiin asiakaskohtaamistaitoja modernissa tatuointiympäristössä, hoidollisia tatuointeja sekä tatuointityöhön liittyviä hygieniakäytäntöjä. Seminaari oli avoin kaikille alan ammattilaisille ja harjoittelijoille.

Seminaarin jälkeen rentouduttiin iltaohjelman parissa.

FTAA:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin seminaaria edeltävänä päivänä, perjantaina 21.4. Vuosikokous oli avoin kaikille FTAA:n jäsenille.

Seminaariohjelma

Ovet aukesivat klo 11:30. Tilaisuuden juonsi Piki Rantanen. Tilaisuuteen osallistui 70 henkilöä.

Asiakaskohtaamistaidot modernissa tatuointiympäristössä

Luennoitsijana: Javiera Marchant Aedo
Luennon kesto: 2h

Tämän päivän maailmassa kohtaamme monenlaisia asiakkaita, jotka tarvitsevat erilaisia tatuointipalveluja. Turvallisemman tilan luominen tatuointiprosessin yhteydessä on asiakkaiden kannalta entistä tärkeämpää. Javiera tuli kertomaan yhdenvertaisuudesta ja turvallisen tilan luomisesta.

Hygienia tatuointityössä

Luennoitsijana: Riina Konola / Impossible Bodyart
Luennon kesto: 2h

Myös aiemmista hygieniaseminaareistamme tutuksi tullut Riina tuli kertomaan entistä laajemmin tatuointityössä edellytettävistä hygieniakäytännöistä. Uutena osuutena Riina teki demon työpisteen setupista ja sen purkamisesta. Tälle luennolle osallistuvat FTAA:n jäsenet saivat osallistumisestaan vuoden 2023 hygieniaseminaaritarran jäsenkirjaan.

Hoidolliset tatuoinnit

Luennoitsijana: Riikka Liinamaa / Tattoo Clinic
Luennon kesto: 1,5h

Perinteisen tatuointitaiteen rinnalla kysyntä kasvaa yhä enenevissä määrin myös kehoa korjaavien ja kosmeettisten tatuointien saralla. Rintasyöpäpotilaat, sukupuolta vahvistavien hoitojen läpikäyneet sekä muut suuria operaatioita kokeneet henkilöt tarvitsevat hoidollisia tatuointeja tunteakseen itsensä ehjäksi ja kauniiksi. Riikka tuli kertomaan, mistä hoidollisissa tatuoinneissa on kysymys.

Iltaohjelma

Iltaohjelma sisältyi seminaarin hintaan. Illan aikana oli mahdollisuus verkostoitua ja keskustella päivän aikana käsitellyistä aiheista.

Illan aikana esiintyivät Bentality, DJ Loasteeze ja XX Bottom.