Kuvataideseminaari ja pikkujoulut

Lauantaina 18.11.2023 järjestämme kuvataideseminaarin ja pikkujoulut. Tapahtuma on avoin kaikille tatuoijille, alan harjoittelijoille ja taiteen tekemisestä kiinnostuneille.

Ovet aukeavat klo 10:30, päivän ohjelma ja aikataulu tarkentuvat lähempänä tapahtumapäivää. 

Ohjelmassa:

11:00 Procreate apuna tatuoijan työssä - Apila Pepita

Luennolla tutustumme iPadin Procreate-sovelluksen mahdollisuuksiin digitaalisen piirtämisen, tatuointien suunnittelun ja siirtokuvien valmistelun apuna. Miten ohjelmalla voi virtaviivaistaa tatuointien suunnittelutyötä? Käymme läpi miten luoda tiedostot painomateriaaleja sekä siirtokuvia varten sekä mm. miten Procreaten tasot, sormikomennot sekä pensselit toimivat.

Vinkkejä sovelluksen käyttöön, jotka voivat olla hyödyksi tatuoijan työssä! Oma Procreatella varustettu tabletti suositellaan ottamaan mukaan luennolle.

13:00 Ruokailu

14:30 Rationaalinen luominen - Mikko Inksanity

Visuaalinen maailmamme rakentuu karkeasti kolmesta tekijästä ja niiden yhteisvaikutusten summaa havainnomme. Luennolla opitaan ymmärtämään näitä tekijöitä ja niiden vaikutusta, sekä ennen kaikkea pyritään yksinkertaistamaan käsitteet niiden takana. Sivuamme pintapuolisesti väriteorian perusteita, käsittelemme varjon ja valon mekaniikan todenperäisesti sekä yksinkertaistamme teknisen työskentelyn käsitteen. 

Tavoitteena on antaa hyvät ja ymmärrettävät lähtökohdat luovuuden vapauttamiseksi. Käytännön harjoitteena toteutetaan hiilipiirros.

18:00-24:00 Pikkujoulut

Apila Pepitan ja Mikko Inksanityn luentojen jälkeen vietetään pikkujouluja taiteilun merkeissä. Päivällä opittua päästään heti käyttämään kuvataiteilija Reetta Lipposen ohjaaman Drink and Draw piirustustyöpajan parissa. Työpajassa tutustutaan rennosti elävän mallin piirtämiseen nopeiden asentojen kautta, lasillisen äärellä. Mallipiirustus on kiehtova tapa havainnoida, sekä harjaannuttaa silmän ja käden yhteistyötä. Voit käyttää pädiä tai välineitä edelliseltä luennolta. 

Illan juontajana ja ”bingo-rituna” toimii Tamperelainen @pispalaclothing vaatesuunnittelija ja taidehörhö @laurijarvinen . Mustiin pukeutuva tatuointien rakastaja lupaa viihdyttää kuin Kikka konsanaan! Illan palkintoja on lahjoittanu mm. Nordic Tattoo Supplies ja niitä otetaan vastaan myös teiltä! Jos haluat lahjoittaa esimerkiksi printtejä pikkujoulupalkinnoiksi lisätietoja saat yksityisviestillä. 

Pikkujouluihin kuuluu tottakai myös illallinen.

K18


Bingopalkintoja ovat lahjoittaneet: 

---

Osa päivän ohjelmasta ja luennoista on mahdollista pitää englanniksi, tulkkausta järjestetään tarvittaessa.

Ruokailut mitoitetaan osallistujamäärän perusteella ja tilaa on enintään 80 henkilölle, joten ilmoittauduthan tapahtumaan sivun lopusta löytyvällä lomakkeella 2.11. mennessä.

Tapahtuman osallistumismaksu on 160€, FTAA:n jäsenille 80€. Hintaan sisältyy seminaari, pikkujoulut, kahvi ja kaksi ruokailua.

Ilmoittautuminen päättyy 2.11.2023.

Ilmoittautuminen on sitova, osallistumismaksua ei palauteta eikä sitä ole mahdollista siirtää seuraaviin FTAA:n tapahtumiin.

Pidätämme oikeuden ohjelma- ja aikataulumuutoksiin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on päättynyt 2.11.2023. Ota yhteyttä, mikäli haluat tiedon peruutuspaikoista: info@ftaa.fi

Etkö ole vielä FTAA:n jäsen?

Mikäli haluat osallistua tähän tapahtumaan jäsenhinnalla, kannattaa jäsenhakemus tehdä lokakuun puoliväliin mennessä, jotta se ehditään käsittelemään ennen ilmoittautumisen sulkeutumista.

Jäsenyyden ehdot - Liity jäseneksi