Työhyvinvointi ja -turvallisuus tatuointityössä -seminaari

Lauantaina 20.4.2024 järjestämme seminaarin, jossa käsitellään työhyvinvointia ja työturvallisuutta tatuointityössä, sekä tatuointityöhön liittyviä hygieniakäytäntöjä osana työturvallisuusteemaa. Seminaari on avoin kaikille alan ammattilaisille, harjoittelijoille sekä aiheesta kiinnostuneille.

FTAA:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään seminaarin jälkeen klo 17 alkaen. Vuosikokous on avoin kaikille FTAA:n jäsenille. Lisätietoa kokouksesta sekä kokouksen esityslista tulevat esille jäsensivuille: Vuosikokous 2024

Seminaariohjelma

Ovet aukeavat klo 10:30 ja luennot alkavat klo 11. 

Luennot ovat suomeksi, mutta tulkkaus englanniksi on mahdollista järjestää tarvittaessa.

Hätäensiavun antaminen

Luennoitsijana: Jami Nyholm / EasyEA
Luennon kesto: 1h

Mitä tehdä, jos asiakas tai kollega saa sairaskohtauksen? Ensiavun- ja terveystiedon kouluttaja, Ensihoitaja Jami Nyholm tulee kertomaan meille, kuinka tulee toimia hätätilanteen sattuessa. Tällä luennolla käsitellään elvytyksen perusteita, tajuttoman hoitoa sekä sitä, kuinka sairaskohtauksen sattuessa toimitaan. 

Hätätilanteita ei pysty ennustamaan, joten näistä opeista on hyötyä niin työpaikalla, kuin vapaa-ajallakin.

Tatuoijan ergonomia

Luennoitsijana: Työfysioterapeutti Paula Salkkio 
Luennon kesto: 1h

Tämä luento antaa työkaluja, joilla voi edistää henkilön hyvinvointia. Luento antaa lyhyen opastuksen, mitä ergonomia itsessään on, mutta osallistuja saa myös konkreettisia työkaluja, joilla voidaan edesauttaa ja ylläpitää hyvinvointia sekä työpaikalla, että arjessa.

Mitä oireita huono ergonomia voi aiheuttaa ja miten ne tunnistetaan? Mitä tarkoittaa ”mikroliike” ja miten sitä harjoitellaan? Mitkä liikkeet tukevat työn tekoa ja mitkä liikkeet purkavat työstä johtuvaa lihasjännitystä? Esimerkiksi näihin kysymyksiin saat vastauksen Tatuoijan ergonomia – luennolla.

Hygienia tatuointityössä

Luennoitsijana: Riina Konola / Impossible Bodyart
Luennon kesto: 1,5h

Hygieniset toimintatavat ovat tatuointialla työturvallisuuden A ja O, joten myös aiemmista seminaareistamme tutuksi tullut Riina tulee jälleen kertomaan tatuointityössä edellytettävistä hygieniakäytännöistä. 

Tälle luennolle osallistuvat FTAA:n jäsenet saavat osallistumisestaan vuoden 2024 hygieniaseminaaritarran jäsenkirjaan laitettavaksi.

Hyvinvointi & Luovuus

Luennoitsijana: Titta Free Bird / Below Zero Tattoo Gallery
Luennon kesto: 0,5h

Sinä olet oman elämäsi tärkein ihminen, ja tatuointityössä jaksamisen edellytys on, että pidät huolta omasta hyvinvoinnistasi ja ruokit myös omaa luovuuttasi. Tämä luento käsittelee hyvinvointia luovuuden perustana sekä antaa vinkkejä luovuuden lisäämisestä arkeen. 

Titta Free Bird on tatuointitaiteilija, luovuusaddikti ja monipuolinen luovan alan tekijä yli 10 vuoden kokemuksella. Luovuus, vapaus, aitous ja omanlainen elämä ovat teemoja, joista Titta puhuu mielellään.

-

Kahvitarjoilu mitoitetaan osallistujamäärän perusteella, joten ilmoittauduthan tapahtumaan sivun lopusta löytyvällä lomakkeella 15.4. mennessä.

Seminaarin osallistumismaksu on 140€, FTAA:n jäsenille 80€. Hintaan sisältyy kahvitarjoilu.

Ilmoittautuminen on sitova, osallistumismaksua ei palauteta eikä sitä ole mahdollista siirtää seuraaviin FTAA:n tapahtumiin.

Pidätämme oikeuden ohjelma- ja aikataulumuutoksiin.

Riihimäen Teatterihotelli, Seurahuone ja Lempivaara, sekä Hyvinkään Hotel Sveitsi ja Scandic Hotel tarjoavat alennusta seminaariviikonloppuna majoittuville. Lisätietoa hotellitarjouksista saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen seminaariin ja vuosikokoukseen

Haluan osallistua
Jäsenyys
Tarvitsen tulkkausta

Etkö ole vielä FTAA:n jäsen?

Mikäli haluat osallistua tähän seminaariin jäsenhinnalla, kannattaa jäsenhakemus tehdä huhtikuun alkuun mennessä, jotta se ehditään käsittelemään ennen ilmoittautumisen sulkeutumista.

Jäsenyyden ehdot - Liity jäseneksi