FTAA ja tatuointimessut

19.8.2023

Meiltä on kysytty paljon tatuointimessuista ja tatuointialan tapahtumista ympäri Suomea, mutta koska emme ole järjestävänä tahona muissa kuin FTAA:n kotisivuilla listatuissa tapahtumissa, olemme hyvin jäävejä vastaamaan näihin kysymyksiin. Ajattelimme nyt avata asiaa hieman tätä kautta, jotta tieto tavoittaa tehokkaammin sitä kaipaavat.

Suomen Tatuointiartistien Liitto - Finnish Tattoo Artists Association ei toimi messujärjestäjänä tai tukijana minkään Suomessa tai ulkomailla tapahtuvien messujen kanssa. Tatuointimessujen järjestäminen ei myöskään kuulu tällä hetkellä yhdistyksen tulevaisuuden suunnitelmiin.

FTAA on järjestänyt Helsinki Ink -tapahtumaa vuoteen 2009 saakka, josta lähtien tapahtuman järjestäjänä on toiminut Helsinki Tattoo Culture Oy. Sittemmin FTAA on ainoastaan välittänyt jäsenilleen järjestäjien laatiman kutsun tapahtumaan.

Suomen Tatuointiartistien Liitto ei siis ole osallisena Helsinki Ink -tapahtuman järjestämisessä, eikä myöskään muiden tatuointimessujen järjestämisessä, vaikka FTAA näkyy yhä useammilla messuilla ja alan tapahtumissa osaa ottavana osapuolena. FTAA ei rahoita tatuointimessuja eikä saa minkäänlaista osuutta esim. messujen tuotoista, paikkamaksuista tai lipputuloista.

FTAA ei vaikuta siihen, ketkä messuille pääsevät osallistumaan. Helsinki Ink -messuille osallistuminen ei edellytä FTAA:n jäsenyyttä, vaan tapahtumaan voi hakea myös olemalla suoraan yhteydessä sen järjestäjään: tonyraita(a)hotmail.com

FTAA ei pysty vastaamaan Helsinki Ink:iä ja muita tapahtumia koskeviin kysymyksiin, kuten siihen milloin kuhunkin tapahtumaan voi ilmoittautua tai vieläkö paikkoja on saatavilla. Kaikki tapahtumia koskevat tiedustelut tulee osoittaa tapahtuman järjestämisestä vastaaville tahoille. Helsinki Ink -tapahtumaa järjestävät FTAA:n entinen puheenjohtaja Tony Raita sekä Kimmo Rosti.

Tällä hetkellä Suomen Tatuointiartistien Liitto ei ole osallisena minkään tatuointimessujen järjestämisessä, vaan kiertää tapahtumissa näytteillepanijana esittelemässä omaa toimintaansa.

Suomen Tatuointiartistien Liitto ei millään muotoa halua rajoittaa tapahtumien järjestämistä tai tatuoijien pääsyä alan tapahtumiin vaan toivoo, että mahdollisimman moni suomalainen tatuoija tukisi tatuointialaa, alan tapahtumia ja niiden tuomaa kulttuuria Suomessa.